zaterdag 1 juli 2023

Auto's uit het groen en in een parkeergarage


Op dit moment is één van de mooiste plekken in Amstelveen een parkeerplek. Rondom het Raadhuis en de noordelijke Poeloever staat het elke dag vol met auto’s. Bezoekers van het Raadhuis, Het Oude Dorp of museum Jan kunnen te vaak geen plekje vinden. Tijd om aan de slag te gaan met een parkeeroplossing die past bij deze eeuw.
 

Kostendekkend 
Amsterdam heeft een paar geleden in Buitenveldert betaald parkeren ingevoerd. Sinds die tijd ontkwam Amstelveen er niet aan om dat ook te doen omdat iedereen gratis ging staan, net over de grens in onze gemeente. Gelukkig zijn onze parkeertarieven veel redelijker dan bij de buren. Dat komt omdat wij een andere politieke afweging maken. De inkomsten gebruiken we om de parkeerexploitatie kostendekkend te maken. En niet om parkeergeld in te zetten voor allerlei andere zaken. 

vrijdag 31 maart 2023

Dank Kees Noomen

2012-Kees Noomen en Herbert Raat bij de Poel in Amstelveen


Deze week is Kees Noomen teruggetreden als fractievoorzitter van de VVD Amstelveen. Meer dan 12 jaar heeft hij de grootste fractie van de gemeenteraad geleid. Onze samenwerking is altijd heel goed geweest, elke ochtend belden we over de laatste stand van zaken en hadden aan een half woord genoeg. Inmiddels zijn we vrienden geworden en dat is bijzonder in de politiek. 

Vernieuwing en ervaring
Gelukkig blijft Kees wel lid van de VVD-fractie, die nu geleid wordt door Jet Smit. We hebben in deze raadsperiode veel nieuwe mensen erbij gekregen in de VVD-fractie. Daarom is het zo belangrijk dat Kees behouden blijft voor de club. Zo houden we een goede balans tussen vernieuwing en ervaring.

maandag 4 juli 2022

Nieuw college van B&W

2022-presentatie wethouders van Amstelveen: Frank Berkhout D66, Marijn van Ballegooijen PvdA, Adam Elzakalai VVD, Floor Gordon D66 en Herbert Raat VVD

Woensdag was het zover, de installatie van het nieuwe college van B&W in Amstelveen. Voor mij is het een grote eer dat ik voor de vierde keer wethouder mag zijn. Veel dank aan al die Amstelveners die ons weer het vertrouwen hebben gegeven, zodat we nog steeds de grootste partij zijn met meer dan 20% van de stemmen, lees HIER

De kernpunten van het VVD-verkiezingsprogramma zijn terug te vinden in het politiek akkoord, dat gesloten is met D66, PvdA en Goed voor Amstelveen. Het mooie is dat alle fractieleden van de deelnemende partijen hieraan hebben meegeschreven. We hebben met opzet niet alles dichtgetimmerd, zodat er zowel voor oppositie als coalitiepartijen veel ruimte is voor nieuwe initiatieven deze periode. 

En ook deze periode geldt: Wilt u direct iets onder mijn aandacht brengen, mail dan naar: H.Raat@Amstelveen.nl

Zie voor het uitgebreide bericht: HerbertRaat.com

zondag 20 maart 2022

Dank Amstelveen!



De VVD is en blijft de grootste partij. Dit was de uitkomst deze week van de gemeenteraadsverkiezingen. Dank Amstelveen voor het vertrouwen. We gaan nu weer aan de slag om een goed en stabiel college te vormen. 

Opluchting 
Dit waren spannende verkiezingen waar de uitkomst allerminst vaststond. Ook gaf het campagnevoeren met alle ellende in de Oekraïne een dubbel gevoel (lees HIER). Dat we niet meer zetels zouden winnen was vooraf wel duidelijk. Bovendien zaten collega partijen in een goede flow, zowel landelijk als lokaal. Felicitaties voor alle partijen die zetels gewonnen hebben. Voor mij was de opluchting woensdag groot dat we ondanks een verlies van zetels toch nog met ruim 20% van de stemmen en 8 zetels de grootste bleven. 

zondag 6 maart 2022

Amstelveen leeft mee met de Oekraïne

Annakerk in de kleuren van Oekraïne


Ook gisteravond weer een mail ontvangen van Amstelveners die bezig zijn om wat te doen voor de mensen in Oekraine. Deze keer was het Schildersbuurt, maar er zijn ook initiatieven in Waardhuizen, Westwijk, de Amstelzijde en veel andere plekken. Hartverwarmend dat Amstelveen en heel Nederland altijd klaar staat als de nood echt aan de man is. 

Dubbel gevoel 
In het college van B&W hebben we afgesproken om samen met de gemeenteraad te doen wat we kunnen voor mensen die onze hulp nodig hebben. Ondertussen is de campagne voor de gemeenteraad ook nog bezig. Dit geeft nu echt een dubbel gevoel. Gisteren hadden we een wandeling georganiseerd met kandidaten en inwoners. Het was een geweldige zonnige middag in het bos, maar elk gesprek ging al snel weer over die vreselijke nare oorlog in de Oekraïne en wat we kunnen doen. 

Onze regio 
Als VVD hebben we altijd gepleit voor opvang in de regio van vluchtelingen van oorlog, Nu is die oorlog in onze regio en dit betekent dat wij onze verantwoordelijkheid nemen (lees HIER). Onder leiding van burgemeester Tjapko Poppens gaan we de aankomende tijd de handen uit de mouwen steken om ons steentje bij te dragen voor al die mensen die op de vlucht zijn.

Lees het uitgebreide bericht op HerbertRaat.com

zondag 10 oktober 2021

Lijsttrekker voor de VVD Amstelveen

 

2021-Claudio Manchinelli-Herbert Raat VVD Amstelveen
Vandaag heeft de voorzitter van de VVD Amstelveen, Claudio Mancinelli, bekend gemaakt dat het bestuur mij voordraagt bij de leden als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Ik vind het een geweldige eer en dank hen zeer voor het vertrouwen. 

Uitdagingen 
Toen ik in 2010 begon als wethouder verkeerde de wereld in een kredietcrisis. Het was een lastige periode waarin ook Amstelveen grote financiële problemen kende. We kregen te maken met bezuinigingen vanuit het Rijk, we leken miljoenen euro’s te zijn verloren door het omvallen van de IJslandse Landsbanki en er lag een claim van 100 miljoen euro voor de A9. Ik kan me het controllersrapport nog herinneren waarin onder het kopje ”risico’s” overal een hoofdletter H stond, die staat voor ”hoog”. 

Ik ben blij dat we met de toenmalige coalitie hebben besloten deze problemen bij de wortel aan te pakken. Amstelveen staat er nu financieel goed voor en dat is te danken aan alle partijen in de gemeenteraad die daaraan meegewerkt hebben. Zo kunnen we onze doelstellingen ook daadwerkelijk waarmaken, iets dat niet mogelijk is met een lege portemonnee.